15 januari 2013 Nieuwsbrief aflossingsvrij omzetten naar SEW.

Betreft: Einde belastingvrij sparen 

Veendam 15 januari 2013 

Geachte heer mevrouw,

Huizenbezitters kunnen nog tot 1 april 2013 hun hypotheek fiscaal gunstig wijzigen. Bij het wijzigen van de aflossingsvorm behoudt u het recht op hypotheekrenteaftrek. Ook kunt u voor deze datum nog kiezen voor populaire hypotheekvormen zoals de Spaarrekening Eigen Woning (SEW).

Extra Aflossen op uw hypotheek

In het verleden zijn veel hypotheken gedeeltelijk of geheel aflossingsvrij afgesloten. Veel mensen vragen ons de laatste tijd naar de mogelijkheden om het uiteindelijke aflossingsvrije gedeelte van de hypotheek te verlagen. De meest ideale manier om dit te doen, is het omzetten van een aflossingsvrij gedeelte naar een SEW. Hiermee behoudt men het recht op hypotheekrenteaftrek en wordt er belastingvrij een gegarandeerd eindkapitaal gespaard voor de aflossing van de hypotheek.

Deze omzetting is na 1 april 2013 niet meer mogelijk. Een aflossingsvrij gedeelte kan dan alleen nog maar omgezet worden naar een annuïteitenhypotheek. Een rekenvoorbeeld ter verduidelijking:

Gewenste extra aflossing                                         € 50.000
Restant looptijd hypotheek 25 jaar met rente           5,0%
Tarief inkomstenbelasting                                        42%
Extra netto maandlast annuïteitenhypotheek              € 119 (€ 35.616 over gehele looptijd)
Extra inleg voor de SEW per maand                        € 84 (€ 25.200 over gehele looptijd) 

In dit geval bent u bent dus € 10.416 duurder uit als u na 1 april 2013 besluit om € 50.000 extra op uw hypotheek in te lossen.


Wanneer is het verstandig om uw hypotheek te wijzigen?


Maakt u zich nu zorgen over het verwachte eindkapitaal van een verpande levensverzekering en/of u wenst minder aflossingsvrije hypotheek over te houden dan nu het geval is, dan is het verstandig om nu iets te wijzigen.
 

U kunt ons bellen voor een afspraak bij ons op kantoor. Wij zullen dan berekenen wat de omzetting voor u zou betekenen.

De inventarisatie is nu tijdelijk kosteloos. Aan het advies en/of omzetten naar een SEW zijn wel kosten verbonden. Hierover wordt u vooraf door ons geïnformeerd. Klanten met een servicecontract krijgen een korting van 25% op ons tarief. 

Gezien de deadline van 1 april en de administratieve werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden bij een omzetting, is het belangrijk om tijdig een afspraak met ons te maken. Diverse geldverstrekkers hebben al aangegeven dat de aanvraag tot een omzetting uiterlijk eind februari ingediend moet zijn. 

Hoogachtend 

Hypotheekadviseur

Aeilkema & partners © 2014