13 september 2011 Laat ons u zekerheid geven.

3e kwartaal 2011
Onderwerpen
Digitale Polismap

Disclaimer

Wij hebben de Nieuwskrant voor Particulieren met veel zorg samengesteld. Wij stellen ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de informatie.

 


Ingeschreven in het register Financieel Dienstverlener (AFM)

Aangesloten bij:

De media staat er bol van: Overheden reserveren astronomische bedragen om het financiële stelsel overeind te houden. En de effectenbeurzen gaan op en neer. U wordt vast af en toe wat onrustig als u al die negatieve berichten leest. Hoe zeker is uw financiële situatie? Zijn uw risico’s goed afgedekt en staat uw geld wel ‘veilig’. In deze nieuwsbrief geven we u graag wat tips hoe u zaken in eigen hand houdt.

Geef eens wat aandacht aan de update van uw verzekeringen  Krijg inzicht in uw eigen financiële positie 
Elke nadeel heeft zo zijn voordeel… een bekend spreekwoord dat ook nu opgaat. Want de huidige economische situatie zorgt er voor dat er, hoe ongelooflijk dit misschien ook klinkt, ook voordelen ontstaan. Zoekt u nu een klusjesman, dan vindt u deze sneller en beter dan een jaar geleden. Niet? Nog niet zo lang geleden mocht u van geluk spreken als er überhaupt een schilder of aannemer beschikbaar was. En dan hebben we het nog niet over het daarbij behorende prijskaartje. Een logisch gegeven gezien de enorme vraag de laatste jaren. Hoe meer vraag en hoe beperkter het aanbod, hoe hoger de prijs.

We zien dat veel van onze relaties er deze zomer voor hebben gekozen om hun huis eens een goede beurt te geven. Weet u dat u zo’n opknapbeurt ook eens aan uw verzekeringspakket zou kunnen geven! Wij kunnen samen met u uw lopende financiële regelingen, zoals uw verzekeringen, leningen en hypotheek, eens kritisch tegen het licht houden. Sluiten ze nog aan op uw behoeften? Zijn er misschien verzekeringen die moeten worden uitgebreid, of juist kunnen vervallen?

Het is niet zelden dat wij door een grondige analyse van het verzekeringspakket van onze verzekerden besparingen hebben gerealiseerd. Loop daarom gerust bij ons binnen of bel ons om een afspraak te maken. Wellicht dat het ook voor u juist nu een mooi voordeel oplevert.


Bij verzekeringen spaart u vaak voor een doel op langere termijn. De einddatum ligt vaak 15 tot 30 jaar in de toekomst. Juist bij beleggingsproducten is die tijdsperiode belangrijk. Hoe langer die periode, hoe meer de pieken en dalen elkaar opvangen. Het is daarbij voor u natuurlijk van belang dat het moment waarop u van uw opgebouwd kapitaal wilt genieten, er gekozen wordt voor beleggingen die minder gevoelig zijn voor incidentele koersstijgingen en koersdalingen.

Het is duidelijk dat de huidige crisis een groot beslag legt op de overheidsfinanciën. In allerlei landen moeten overheden fors gaan bezuinigen. Hoewel wij in Nederland het nog steeds goed doen en een relatief lage werkloosheid kennen, zal ook in Nederland fors moeten worden bezuinigd. Dat gaat er onvermijdelijk toe leiden dat sociale uitkeringen minder worden en dat werknemers langer moeten doorwerken. Voor u betekent dit dat het belangrijker wordt dat u zelf een beeld heeft van uw inkomsten en uitgaven over een langere termijn. Maar ook dat u inzicht heeft wat bepaalde calamiteiten betekenen voor uw inkomen. Denk bijvoorbeeld aan een voortijdig overlijden van een van de partners, of langdurige ziekte. Dat inzicht kunt u zelf proberen te maken, maar u kunt ook ons vragen om u hierbij te helpen. Juist in de woelige tijden waarin we nu leven kan inzicht in uw eigen financiële positie zorgen voor een stukje extra rust. Wij denken daarbij graag met u mee.


Verandert u van baan, laat het ons weten 
De economie trekt weer wat aan en we zien in onze klantenkring diverse mensen die hetzij wisselen van baan, hetzij weer opnieuw in een functie aan de slag gaan. Dat is natuurlijk goed nieuws. Een nieuwe uitdaging die nieuwe mogelijkheden en perspectieven biedt. Verandert iemand van baan, dan veranderen vaak ook bijbehorende zaken daaromheen. U gaat (op)nieuw aan de slag? Mogelijk gaat u meer verdienen, of krijgt u een (andere) auto van de zaak. En misschien verandert u vanwege uw nieuwe baan wel van pensioenuitvoerder. Uw nieuwe baan kan hierdoor ook gevolgen hebben voor uw hypotheek.

U heeft hiermee te maken? Dan is dit een goed moment om eens samen met ons om de tafel te gaan zitten. Wij nemen samen met u de huidige situatie door en wij kijken waar we zaken aan kunnen passen om alles optimaal aan te sluiten op uw persoonlijke situatie!


Organiseert u deze nazomer nog iets leuks? Verzeker u dan goed! 
Regen, regen en nog eens regen. De zomer van 2011 brengt helaas niet altijd een zonnetje met zich mee. Niet alleen een vakantie maar ook een leuk evenement kan daar enorm onder te leiden hebben. In dit kader zien wij steeds vaker dat via een verzekering men een stukje ‘garantie’ probeert in te kopen. Natuurlijk, ook al doen wij ons best; de zon kunnen we niet voor u regelen. Maar we kunnen u wel verzekeren van een financiële tegemoetkoming als uw evenement door bijvoorbeeld het weer afgelast moet worden.

Heeft u wel eens gehoord van de evenementenverzekering? Deze is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Zowel voor festiviteiten, zoals dorpsfeesten en festivals maar ook voor bruiloften en barbecues. De basis van een dergelijke verzekering bestaat uit het dekken van de kosten als uw evenement moet worden afgelast, uitgesteld, onderbroken of vroegtijdig worden beëindigd.

Een ‘trend’ is dat lokale overheden steeds vaker eerder ingrijpen bij slecht weer, door grote evenementen volledig af te blazen. Dat wordt nog eens versterkt door incidenten als op Pukkelpop. Evenementenverzekeringen zijn er in alle soorten en maten: voor kleine feestjes van particulieren tot grote festivals. Wilt u hier meer over weten, laat het ons dan gerust weten.

Meer weten over…
…uw financiële situatie? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van een advies op maat kunnen voorzien.


 

Aeilkema & partners © 2014