14 juni 2010 Sportzomer


2e kwartaal 2010

 

Onderwerpen
De sportverzekering

Vrijwilligers & Verzekeringen

Is uw verzameling wel goed verzekerd?

Oranjesupporter in Zuid-Afrika

 


 

Handige Links:

Postbus 51

Ministerie BuZa

Ministerie van Sociale Zaken


Disclaimer

Wij hebben de Nieuwskrant voor Particulieren met veel zorg samengesteld. Wij stellen ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de informatie.


Ingeschreven in het register Financieel Dienstverlener (AFM)

Aangesloten bij:

 

De zomer staat dit jaar weer bol van de (internationale) sportevenementen. Zo hebben we dit jaar al de start van de Giro meegemaakt in ons eigen kikkerlandje. Begin juli start hier ook de Tour de France. In Rotterdam om precies te zijn! En dan het naderende WK 2010. Vele straten zijn al oranje gekleurd. Hebt u al een oranje outfit aangeschaft? Al die evenementen zijn heel leuk, maar zelf sportief bezig zijn is ook heerlijk. Zeker nu de zomer echt is begonnen in Nederland. Misschien staat u wel elk weekend op het voetbalveld of zit u in het bestuur van de plaatselijke korfbalclub. U raadt het al deze nieuwskrant gaat over Sport!
De sportverzekering Vrijwilligers & Verzekeringen

Bij sommige verzekeraars kunt u een sportverzekering afsluiten. Een sportverzekering? Wat valt daar allemaal onder? Nou bijvoorbeeld, uw sportuitrusting en aanverwante artikelen worden bij verlies en diefstal vergoed. In de regel krijgt u de oorspronkelijke aankoopwaarde vergoed, dan moet de dagwaarde wel 50% bedragen. Wanneer u uw sport intensief beoefent, kan dat een hele uitkomst zijn. Om welke sport het ook gaat, kleding, attributen etc. kunnen samen flink in de papieren lopen.

Het verschilt per verzekering welke sporten hieronder vallen. Veel voorkomende sporten in een polis zijn: golfsport, watersport (zeilen, kanoën, kajakken), duiksport, fietssport en paardensport.

Naast deze individuele verzekering is het ook mogelijk om als (sport)vereniging een verzekering af te sluiten. Wanneer u in het bestuur zit van een sportvereniging kunt u denken aan een aansprakelijkheidsverzekering, een ongevallenverzekering of zelfs een kunstgrasverzekering. Dat laatste is geen overbodige luxe wanneer een club een kunstgrasveld aanschaft. De aanschafwaarde ervan loopt in de tonnen euro’s en ook het onderhoud is prijzig. Bij een dergelijke verzekering kunnen ook vaak het hekwerk, lichtmasten en reclameborden in verzekering worden genomen. Hopelijk niet nodig, maar in geval van vandalisme is het prettig als een club beroep kan doen op deze verzekering.


Elke zaterdagochtend staat u met veel plezier op het plaatselijke voetbalveld om de pupillen te trainen. Of misschien hebt u bardienst en staat u in de kantine van de hockeyclub koffie te schenken.

We hebben veel vrijwilligers in Nederland. Eind 2009 blijkt uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit dat ruim een kwart van de Nederlanders jaarlijks een miljard uur aan vrijwilligerswerk besteedt. Dat zijn 560.000 voltijdbanen! Dan hebben we het niet alleen meer over sportclubs. Ook in de zorg, op scholen en in kerken maken vele vrijwilligers zich nuttig.

Weet u als vrijwilliger wel hoe u bent verzekerd? Dit gaat namelijk niet vanzelf. Natuurlijk hebt u uw eigen Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA), maar dit dekt niet altijd alles. De organisatie waarbinnen u als vrijwilliger optreedt zal ook een bredere aansprakelijkheidsverzekering moeten afsluiten. Zij kunnen in bepaalde gevallen naast de vrijwilliger ook aansprakelijk worden gesteld. Het is voor uzelf belangrijk om na te vragen bij het bestuur of de organisatie, hoe het is geregeld. Zo weet u tenminste zeker, hoe u in geval van aansprakelijkheidskwesties en/of ongevallen bent verzekerd.

Wilt u meer hierover weten, u kunt altijd contact met ons opnemen. We nemen graag de tijd voor u.


Is uw verzameling wel goed verzekerd?
Doet u (of uw kind) ook mee met het verzamelen van voetbalplaatjes, WK handjes en juichbandjes? Of misschien spaart u al jaren voetbalshirts, handtekeningen van sterspelers, etc. Voor veel mensen is verzamelen meer dan een hobby. Het kan haast een levenswerk zijn. Alle vrije tijd en energie kan erin gaan zitten om die ene oude fotocamera te bemachtigen en daarmee een serie compleet te maken.

En u moet er toch niet aan denken dat uw verzameling beschadigd raakt of erger, wordt gestolen. Dan is het leed niet te overzien. Een verzameling is voor de eigenaar van onschatbare waarde. Dat is niet in geld uit te drukken.

Maar om dat leed enigszins te verzachten, is het wel prettig als er dan een redelijke vergoeding beschikbaar komt. Gelukkig zijn daar verzekeringen voor. Vaak volstaat uw gewone inboedelverzekering namelijk niet meer. U hebt daarvoor écht een kostbaarhedenverzekering nodig. Sommige verzekeraars hebben zelfs speciale verzamelaarsverzekeringen in de aanbieding.

Om een verzameling te laten verzekeren, moet deze eerst getaxeerd worden. Meestal kan dit via de maatschappij gebeuren, die contacten heeft met deskundigen op het gebied van de specifieke verzameling.

Hebt u ook een of andere verzameling? Voor zover u het nog niet weet, u zult er versteld van staan wat de waarde ervan kan zijn. Het unieke exemplaar is dan misschien onvervangbaar, het financiële leed kunnen wij enigszins voor u verlichten. Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op.


Oranjesupporter in
Zuid-Afrika
Per duel waarin Nederland haar opwachting maakt zijn zo’n 10.000 kaarten beschikbaar voor de Oranjesupporters. Hoeveel Nederlands uiteindelijk zullen afreizen naar Zuid-Afrika? Daar kunnen we alleen naar raden. Bent u een van de gelukkigen? Lees dan snel verder waar u op moet letten bij uw reis naar Zuid-Afrika.

In Zuid-Afrika moet uw paspoort nog minimaal een half jaar geldig zijn. Ook moeten er minimaal 2 lege visumpagina’s beschikbaar zijn. Voor wat betreft uw reis- en annuleringsverzekering geldt hetzelfde als voor uw vakantie naar andere landen: wanneer u geen doorlopende reis- en/of annulerings-verzekering hebt, is het verstandig om een (doorlopende) reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Hebt u al gekeken of uw zorgverzekering ook de basiskosten vergoedt in Zuid-Afrika? Als laatste kunnen we u de tip meegeven om u bij aankomst te melden bij het consulaat. In geval van nood weten zij van uw aanwezigheid in het land. Dan rest ons u een heerlijke tijd te wensen en dat we maar ver mogen komen!


Meer weten over…
…sport- en vrijwilligersverzekeringen en kostbaarhedenverzekeringen? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van een advies op maat kunnen voorzien.

 

 

Aeilkema & partners © 2014